وقتي که فعاليت هاي استان ها هدفمند مي شود


زمانی تا شروع سومین جشنواره تولیدات استانی نمانده است و در این میان شنیدن نظرات مختلف برای هرچه بهتر برگزار کردن این جشنواره ضروری مینماید. صاحب نظرانی که هر کدام دلسوزانه به ارتقای سطح کیفی جشنواره می اندیشند.با تمام این تفاسیر به سراغ علیرضا نوروزی سرپرست حوزه هنری ارومیه رفتیم تا نظرات ایشان را بشنویم:

آقاي نوروزي نظر شما پيرامون جشنواره توليدات مراكز استاني حوزه هنري چيست؟
جشنواره توليدات حوزه هنري، به عنوان رسانه ي جمعي فرهنگ و هنر، عملكرد بيانگرانه اي دارد به همين جهت، مي توان به آن، «رخداد» نيز نام گذاشت كه دو سالانه، اصحاب فرهنگ و هنر را به خود متوجه مي سازد. هرچند در كيفيت سنجي و مرجع شدن در عرصه ي توليد آثار فاخر، مي بايست تلاش مستمر را چاشني فعاليت هاي استان ها كرد و بازتاب آن را بيش از اين در جامعه طنين انداز ساخت و شاخص هاي گزينش و داوري اش داراي نظام ويژه نمود تا هنرمندان براي حضور در اين رخداد، با انرژي كافي و با بهره گيري از رسالت هاي حوزه در هنر ديني، از هم سبقت بگيرند و خلاقانه و مشتاقانه، سال شماري بكنند تا تقويم ابلاغ و اجراي جشنواره از راه رسيده باشد. از نگاه ديگر، اين جشنواره، به تنهايي توانسته است، فعاليت هاي يك ساله استان ها را، جهت دار و هدفمند كند، بودن جشنواره، نوعي هدفگذاري علمي و هنري، براي تحرك استان ها به شمار مي آيد. با وجود جوان بودن جشنواره (سومين جشنواره)، راه يافتن به آن، اعضاي كانون هاي حوزه ها، انجمن ها و بخشي از هنرمندان استانها را به تازگي آثار ترغيب مي سازد. فرصتي شده است كه حوزه ها، فراخوان ها و ارتباطات استان و شهرستان ها را معني دار سازند.
برگزاري جشنواره آثار و توليدات استاني چه تاثيري در فعاليت هاي استان ها خواهد گذاشت؟
اگر نظام ارزشيابي كميت و كيفيت آثار ارسالي، ارتقاء بيابد و قادر باشد تحرك و تأثير حوزه در جامعه هدف (استان) و كشف استعداد و خلق آثار فاخر را همزمان، بسنجد، آن موقع، ابزاري جدي در تحول اداري و مديريتي حوزه استانها، نام خواهد گرفت. با همه ي اين تفاسير، بايد صميمانه از طرح اجرايي سال جاري تقدير نمود كه با توزيع مسئوليت داوري و ساماندهي در بين استانها، فرصت بروز مديريت ها را پديد آوردند و استانها از اين پس با گام نهادت به مديريت هاي جشنواره اي، خودشان منشاء و متولي اموري از اين دست خواهند بود.
وضعيت حوزه هنري استان در زمينه توليدات و آثار ارسال شده به جشنواره چگون بوده است؟
حوزه هنري استان آذربايجان غربي، جشنواره توليدات را به عنوان يك شناسه عملكردي تلقي كرده است و در ستاد استاني مبناي كيفيت آثار را حضور و برگزيده شدن اثر در جشنواره مذكور گذارده بود. طرح موضوع جشنواره، موجب شد در برخي از رشته هاي هنري به اساتيد، هنرمندان و دانشجويان هنر در استان دست يابيم و چند كارگاه آموزشي (هنر ديني ـ عكاسي و مستند سازي ، فيلمسازي...) به اجرا در آمد.
استتقبال هنرمندان را از اين جشنواره چطور ديديد؟
مي شود ادعا نمود، جشنواره توانست به انگيزه هاي جذب هنرمند به واحدهاي حوزه بيافزايد و در پاره اي از موارد، منشاء فعاليت هاي جديد در استان گرديد كه مي توان به تمهيد مقدمات چاپ نفيس آثار هنرمندان تجسمي استان (براي اولين بار) چاپ، مؤلفان نمايشنامه خواني (براي اولين بار)، ايجاد فضاي فعاليت به فيلمسازان تجربي (فيلم هاي خيلي كوتاه) اشاره كرد. امسال حوزه هنري استان با ارسال 201 اثر به استان هاي هدف جشنواره، در نظر دارد با دريافت آثار برگزيده و تخصيص كارگاه هاي آموزشي و نمايش و نقادي آثار، براي سال 91 جهت هاي لازم براي خلق آثار را پيش رو داشته باشد.
و حرف آخر؟
براي همه خوبان تلاشگر كه تقبل زحمت مي كنند و تصميم مي سازند و بوته هاي تجربه را پيش پاي ماها، مي نهند از بارگاه الهي موفقيت، سلامت و سعادت آرزو مي كنم.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره